Welkom op het forum van startpagina!

Dit forum staat op alleen-lezen. Je kan hier informatie zoeken en oude berichten terugvinden, maar geen nieuwe berichten plaatsen.

Naar overzicht van alle forums

Hoe de wachtlijst voor donornieren op NUL te zetten?

  • Job te Pas

    De wachtlijst opdoeken? Dat kan. Als er voldoende donornieren komen tenminste. Maar als het aan minister Klink ligt of aan de Nierstichting dan gebeurt dat niet. Zij willen geen stap zetten in deze richting. Het zal van het particulier initiatief moeten komen zoals BNN's “Grote Donorshow” in mei 2007. Regering en Nierstichting spraken daar schande van.

    Maar regering en Nierstichting verklaarden koop en verkoop van donornieren eveneens taboe. Dat kan natuurlijk niet, je zult de 200 wachtlijstpatienten die jaarlijks sterven toch een escape moeten bieden. Ook hier is het particulier initiatief actief om deze beide “handelaren in de dood” te bestrijden. Beiden zijn geen deel van de oplossing, maar deel van het probleem.

    Het actiecomité “Nieuwe Nier NU” werd in december 2006 opgericht om deze “handelaren in de dood” te bestrijden totdat de wachtlijst is opgedoekt. Want daar gaat het om. Hoe? Zie daarvoor onze site: http://niertekoop.blogspot.com/ Wist U overigens dat via onze site in 2007 er zich 20 aanbieders van donornieren aandienden? Dat had de oplossing kunnen betekenen voor 20 van de wachtlijstpatienten. Dus 20 doden minder! En dát nu moet gaan gebeuren. Het komt er aan als U dat wilt. De zorgverzekeraar Univé heeft de eerste niertransplantatie in het buitenland onlangs betaald.

    Met groet van

    Job te Pas

    “Nieuwe nier NU”

  • Job te Pas

    Ja, Ab Klink (minister) en Paul Beerkens (directeur Nierstichting), handelaren in de dood. Dat is een goeie. Verschrikkelijk eigenlijk. Zouden zij aandelen hebben in begrafenisondernemingen, doodskistenfabrikanten of begraafplaatsen? Daar zijn zij echter (voor respectievelijk €15.000 en € 14.000 per maand) niet voor benoemd. Onbegrijpelijk dat bijna niemand dat inziet.

    Bijna niemand, want er meldden zich weer nieuwe potentiële nierdonors aan bij ons. Tegen betaling. Dat mag helaas van het duo Klink & Beerkens. Het had weer nierdoden van de donorwachtlijst kunnen schelen.

    Interesse? U weet ons vast te vinden.

    Nieuwe Nier NU

    http://niertekoop.blogspot.com/

  • Job te Pas

    Foutje in bovenstaand bericht: “Dat mag helaas van het duo Klink & Beerkens” moet natuurlijk luiden “Dat mag helaas niet van het duo Klink & Beerkens”. Want zo zit het namelijk. Beide heren zijn benoemd om de gezondheid van Nederland te dienen. Ab Klink als minister, Paul Beerkens als directeur van de Nierstichting.

    Het vertrouwen dat hen geschonken werd beschamen zij ten volle. Er sterven nog steeds 200 nierpatienten per jaar van de wachtlijst. En nog geen begin van een oplossing. En dat voor een maandsalaris van de heren dat er wezen mag: € 14.000 per maand voor de heer Beerkens en € 15.000 per maand voor de heer Klink.

    DEZE HEREN ZIJN EEN KNAP DUUR DEEL VAN HET WACHTLIJSTPROBLEEM.

    Maar ‘Nieuwe Nier NU’ blijft hen hinderlijk volgen totdat zij eens van hun luie stoel afkomen en wat zinnigs voor de nierpatient van NU doen.

    Bezoek onze site en denk mee!!

    “Nieuwe Nier NU”

    http://niertekoop.blogspot.com/

  • Job te Pas

    Antwoord: Schenk een nier bij leven of wordt donor na de dood. Want andere mogelijkheden mogen namelijk niet van de bobo's die daar over gaan. (Minister Klink en de Nierstichting)

    Ondertussen gaan vliegtuigladingen vol orgaantouristen richting ziekenhuizen voor een orgaanreisje. Buiten iedere statistiek om.En lieten in voorgaande jaren 50 mensen zich aan een donororgaan helpen in België. Deze mensen meldden zich, Het zijn er natuurlijk meer. Consequenties van het o zo dodelijke Nederlands beleid voor orgaandonatie. En dat van de notoire meelopers, i.c. de Nierstichting.

    Een minister zit er slechts 4 jaar, dan houdt de verantwoordelijkheid weer op. Maar die van de Nierstichting?

    Aanhoort de protestsong tegen de slappe knieën van de Nierstichting:

    http://nl.youtube.com/nieuweniernu

    Maar de beste reactie om de wachtlijst weg te krijgen? Steun ons!

    Met groet van het Nierpatientencollectief “Nieuwe Nier NU”

    W: http://niertekoop.blogspot.com/

  • ron

    job, missschien word het tijd om een keer het financiele aspect van nierproblemen aan te kaarten bij de zorgverzekeraars en op deze wijze proberen de wachtlijsten korter te krijgen (op 0 lijkt mij een utopie maar zeker wenselijk).

    als je er van uitgaat wat een dialysepatient kost per jaar aan (dialyse)behandeling, medicijnen, evt vervoer en vele bijkomende kosten, en dit afzet tegen de eenmalige kosten van een transplantatie (met uiteraard meegerekend nazorg en medicatiekosten) lijkt het mij dat hier een kans ligt om via de zorgverzekeraars, die slechts tot doel hebben om zoveel mogelijk geld te verdienen, een opening te creeeren. de besparing per patient per jaar loopt in de tienduizenden euro's en dit lijkt mij een uitgelezen argument om mee aan de slag te gaan. zoals blijkt is de politiek weer blind en doof voor onze (en veeeeeele andere) problemen en moeten we op andere manieren proberen het leven van velen te redden.

    succes met de strijd waar ik graag aan wil bijdragen,

    ron. (nierpatient, in afwachting)

  • hjvl

    En maar dromen van die transplantatie…

    Getransplanteerd worden en vervolgens aan een ontsrtekinkje dood gaan omdat je afweer onderdrukt is.

    Wel een goede oplossing om de lijst weg te werken.