Welkom op het forum van startpagina!

Dit forum staat op alleen-lezen. Je kan hier informatie zoeken en oude berichten terugvinden, maar geen nieuwe berichten plaatsen.

Naar overzicht van alle forums

"Nieuwe Nier Nu" aan "Nierstichting" OVER!

  • Job te Pas

    Het voorstel van MONUTA begrafenisverzekeringen is wel een héél kleine bijdrage aan de oplossing van het probleem van orgaandonorentekort. Vergeleken met de uitvaartkosten tenminste. Maar een variant zou het probleem vlot kunnen oplossen.

    Luistert, dames en heren van de Nierstichting, hier komt de oplossing:

    De Nierstichting besluit uit eigen zak ? 10.000 per jaar aan iedere overleden donorcodicilhouder uit te betalen als uitvaartkostenvergoeding. Stel maximaal 10.000 keer per jaar. Alle organen moeten dan ter beschikking worden gesteld aan een centraal dépot. Voordelen: voldoende donornieren, geen wachtlijst meer en dus ook geen kerkhof voor 200 wachtlijstpatienten ieder jaar weer.

    Probleem opgelost, ook voor andere typen patienten met een orgaanbehoefte (lever,longen etc.) van groot nut.

    En de Nierstichting houdt nog geld genoeg over voor eigen speeltjes zoals de inplanteerbare kunstnier (deze is pas 3000 wachtlijstdoden verder operationeel), luxueuze websites, glossy's etc.

    Mail Uw mening naar http://nierstichting.nl/ of naar ons.

    Dit idee werd U gratis aangeboden door de denktank van "Nieuwe Nier »NU«, de enige echte voor de nierpatient van NU. Zie verder de URL: http://niertekoop.blogspot.com/

    Met groet van Job te Pas

  • Job te Pas

    Bij de berekening in het bericht viel er een nul van de rekenmachine. 10 miljoen euro moet dus worden 100 miljoen. Voor de Nierstichting te hoog. Maar voor de staat of de gezamenlijke zorgkostenverzekeraars niet. Deze laatsten betalen nu per jaar 400 miljoen euro aan dialysepatienten.(dialyseren, ziekenhuiskosten, medicijnen, specialisten etc.) Als het bovenstaande plan door hen wordt uitgevoerd worden hun kosten teruggebracht tot 100 miljoen euro. 75 % minder!!

    Tegelijkertijd stijgt het levensgeluk van de (ex-)nierpatienten met 1000%.Waar wachten we nog op?

    Job te Pas

    Nieuwe Nier »NU«

    http://niertekoop.blogspot.com/

  • Job te Pas

    Ja, waar wachten we nog op.Wachten op de minister is gebruikelijk, die kijkt niet op een dode meer of minder. Maar op de Nierstichting wachten, terwijl het ieder jaar weer om 200 nierpatienten gaat die de wachtlijst niet overleven?

    We moeten helemaal niet meer wachten op de Nierstichting. 40 jaar lang 200 dode nierpatienten per jaar is toch wel genoeg.

    Het Nierpatientencollectief “Nieuwe Nier NU” zong op Youtube het lied “De 200 doden van de Nierstichting”

    Wilt U de video zien? Klik dan onze website aan (bovenste link) of bezoek YouTube direct: http://nl.youtube.com/nieuweniernu

    Met groet van

    Nierpatientencollectief “Nieuwe Nier NU”